Danielle01

Danielle Mulder

Voor Daniëlle stond het altijd al vast dat ze zangeres wilde worden. Al op jonge leeftijd deed ze mee aan allerlei

talentenjachten en trad ze veel op. Ze ging ‘ zang, lichte muziek’ studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens deze opleiding was zij werkzaam bij verschillende Jazz -en Pop formaties waaronder bijvoorbeeld de "Pasadena Dream Band" (bekend van de Hitsingle 'Zandvoort'), verzorgde zij de backing vocals bij onder andere Jocelyn Brown en tourde zij enige tijd solo door Nederland met een uitgebreid Jazz -en Poprepertoire.

In 1990 startte zij het zangduo "Indigo". Zij kwamen in contact met producer/songwriter Peter de Wijn, de man die verantwoordelijk is voor de vele hits van Gerard Joling. Een platencontract werd getekend en in 1992 verscheen het debuut Album. Indigo heeft een aantal succesvolle Singles waaronder 'Give love a try' (Top 50 notering) en 2 albums uitgebracht en verleende hun medewerking aan verschillende radio -en TV commercials waaronder de bekende Philips commercials "Treat me like a Woman", naar aanleiding hiervan bezochten zij een aantal Presentaties, in binnen -en buitenland (o.a. Moskou), van Philips waar zij dit nummer ten gehore brachten.

In 1994 heeft zij haar opleiding aan het Conservatorium door middel van een groots opgezet concert in de Leidse Schouwburg met glans afgerond en mag zij zichzelf uitvoerend -en docerend musicus noemen.

In 1996 startte Daniëlle als achtergrondzangeres bij René Froger, sinds die tijd tourt zij met hem en de andere Frogettes  door Nederland en België en zingt zij mee op zijn platen. Ook verscheen zij met René in vele tv programma’s zoals de Staatsloterij show, Koffietijd, swingpaleis, Life and Cooking etc.
Ze zingt nu  al meer dan 15 jaar tijdens de vele legendarische tv-shows en concerten van René Froger in een groot aantal theaters, Ahoy, de Kuip en de Arena. Sinds 2005 kwamen daar de meezingfeesten van De Toppers bij. Inmiddels zijn de Toppers een begrip. In 2011 stond  Daniëlle weer met De Toppers in de Arena voor alweer de 7e keer!
In deze hoedanigheid heeft zij samen met haar collega’s de backing vocals verzorgd bij tal van artiesten zoals: Boney M, Luv, Johnny Logan, Rob de Nijs, Ruth Jacott, Engelbert Humperdink, Frans Bauer en the Tramps.

In 2001 beleefde Daniëlle een hoogtepunt in haar carrière. Tijdens de ‘Show of the Year’ in Ahoy zong zij met René Froger het duet ‘All by myself /Without you’. Dit nummer verscheen op het album ‘Internal Affairs’ en samen traden zij op in enkele tv programma’s waaronder ‘de TV show’ van Ivo Niehe.

Daniëlle heeft verschillende keren met de Italiaanse zanger Allessandro Safina op het podium gestaan. Samen zongen zij zijn hit ‘Luna’. In december 2010 traden zij samen op in het TVprogramma ‘Koffiemax’.

Sinds 2009 is Daniëlle werkzaam als zangdocente en coach. Zij is verbonden aan de muziekschool in Leiden. (BplusC) Zij geeft hier verschillende lessen, zoals; privézangles, groepszangles, popkoor en bandcoaching.

Sinds 2010 is Daniëlle met ‘The Frogettes’ te boeken met een eigen muzikaal programma. Al vele jaren bekend als dé vaste backingvocals van René Froger zingen Mandy Huydts en Daniëlle Mulder in een verrassend gestylde medley vorm en in lekker tempo o.a. hits van René Froger, classic- en huidige dancehits.

BenFlyerBWimage4

Ben Sproet

1976 - 1992

Het begon allemaal in 1976 toen in het kleine Amsterdam Benjamin Sproet het eerste levenslicht zag. In zijn eerste levensjaren werd

al heel snel bekend dat hij voor de muziek in de wieg gelegd was. Na de eerste fluit concerten in de box en de solo optredens op de verjaardag van zijn opa om het zakgeld van die week wat omhoog te krikken begon het tienerleven. Een disco meubel en de nodige apparatuur hield Ben (en alle buren) bezig met de muziek. Niet alleen muziek is in deze periode een passie van Ben maar ook stijldansen en Rock & Roll houden Ben bezig en niet geheel onsuccesvol. Naast diverse eerste plaatsen in het wedstrijd Rock & Roll mag hij ook drie x Nederland vertegenwoordigen op de wereld en europese kampioenschappen

1993 - 1996

Na de middelbare school met succes te hebben doorlopen en de koksopleiding te hebben afgerond begon het leven van werken in de keuken. In een klein eetcafé in Amsterdam Osdorp waar Ben zijn culinaire hoogstandjes aan de gasten liet proeven pakte hij ook regelmatig de microfoon in zijn handen om zijn stem te laten klinken.Tot zijn grote verbazing werd hij niet uitgefloten door de mensen die al de muziek aan moesten horen, maar werd hij zelfs gevraagd om af en toe eens een nummer te zingen op feestjes.

1997 - 2000

Na aan een paar talentenjachten te hebben meegedaan en de wekelijkse stapavonden in de Amsterdamse karaoke bar Casablanca, café Bolle Jan en café Peter Beense begon voor Ben het serieuze werk en is Ben Sproet een veel gevraagd artiest op feesten en evenementen.

2001 - 2004

In oktober 2003 komt de single “Oh Happy Day” van Non Aktief uit. Non Aktief is een act die Ben samen met de 25 cm langere Rogier doet. De single Oh Happy Day bereikt plaats 51 in de top 100 en wordt tot de dag van vandaag nog heel veel gedraaid in menig uitgaansgelegenheid. Ook de volgende singles van Non Aktief blijven niet onbekend en worden uitgebracht op de AprèsSki Hut cd en de AprèsSki Safari cd die beide gemixed zijn door DJ Maurice

heden

Na een paar jaar ervaring kunnen we dus zeggen dat Ben Sproet is uitgegroeid tot een zanger/entertainer die niet veel onder doet voor de "grote" van Nederland. Buiten de talloze nummers eigen repertoire heeft hij een repertoire dat voor jong en oud een avond zal brengen vol van meezingen en dansen. Of het nou gaat om AprèsSki, rustig, 70’s, 80’s, Nederlands- of Engelstalig Ben kan het allemaal en staat voor een avond TOP entertainment!!!

FacebookButton

Home | Wie zijn wij | Agenda | Foto's | Boekingen | Links

FotoBenweb

©Sproet Entertainment

o
m3

Foto: Rudy Biekart